Ce este energia regenerabilă?
alege să protejezi natura și pe tine însuți!
La nivel de Uniune Europeană se dorește decarbonizarea cât mai rapidă, fiind esențial pentru atingerea obiectivelor tuturor statelor membre în domeniul protejării mediului. Pactul European “Green Deal” din 2019 prevede acordarea unui statut prioritar eficienței energetice și dezvoltarea unui sector energetic bazat în mare parte pe surse regenerabile. Până în 2023, toate statele membre ale UE trebuie să își actualizeze planurile naționale privind energia și clima, pentru a reflecta noile ambiții din domeniu. Până în 2030, planul liderilor europeni este de reducere la jumătate a emisiilor de gaze cu efect de seră, iar până în 2050 eliminarea lor în proporție de 100%. Toate aceste decizii vor avea ca și consecință directă închiderea multor termocentrale (care depășesc normele de emisii de dioxid de carbon). Acest lucru va duce automat la creșterea prețurilor, care deja în România au o tendință ascendentă în ultimii ani.
Prețul unui MWh de energie activă a crescut cu 65% în perioada 2016 – 2019. Extinderea producției de energie regenerabilă se confruntă cu bariere majore în Europa, în special din cauza costului ridicat al capitalului în avans și a perioadei lungi de rambursare. Se întâmplă atât în țările în curs de dezvoltare, cât și în cele industrializate. Acest lucru este valabil mai ales pentru sistemele fotovoltaice distribuite (rezidențiale și comerciale), a căror creștere a depins în mare măsură de stimulentele guvernamentale puternice.
În România, producția unui kWh de energie electrică generează 265g de dioxid de carbon(CO2). Cu o instalație fotovoltaică de 100 kWp se pot elimina într-un an 31,8 Tone de CO2. Avantajele implementării unui sistem fotovoltaic sunt multiple:
- Spații de obicei nefolosite (acoperisul cladirilor) care pot avea o utilitate în transformarea unei surse de venit;
- Oferirea unei siguranțe în ceea ce privește controlul asupra producției de energie electrică.
Prețul energiei electrice convenționale va crește în viitor si vom fi nevoiti sa ne aliniem cu restul Europei, dar lumina solară este oferită de soare și va fi mereu disponibilă fără costuri suplimentare. Astfel, economia pe care o veți face la factură de energie va fi din ce în ce mai mare de-a lungul anilor. Panourile fotovoltaice au o durată de viață foarte lungă, producătorii garantează că după 30 de ani ele vor oferi cel puțin 80% din eficiența pe care o aveau în prima zi de funcționare. România se află într-o zonă cu potențial solar foarte bun, avand aproximativ 210 zile însorite pe an. Astfel, cu o instalație de 100 kWp (222 de panouri) se pot produce 120 de MWh / an.
beneficiile naturii
De ce să alegi energia produsă cu ajutorul panourilor solare?
Amprentă CO2 minimă
Facturi la energie reduse
Cresc valoarea afacerii tale
Durată de exploatare mare
Versatilitate
Programe guvernamentale
Dorești să instalezi un sistem fotovoltaic?
Echipa noastră de ingineri specialiști te vor ghida în alegerea soluției potrivite pentru tine.
ElectricUP 2024
este aici!
Verifică acum gratuit eligibilitatea companiei tale pentru Programul ElectricUP 2024! Timpul de depunere este destul de îngust, cu startul pe 14 OCTOMBRIE, iar succesul finanțării depinde foarte mult de pregătirile preliminare. Hai la Think Blu să vezi căte puncte poți obține și care sunt soluțiile pentru a fi eligibil!
Nu rata poate ultima oportunitate de finanțare cu contribuție proprie atât de mică!