Ce este energia regenerabilă?

alege să protejezi natura și pe tine însuți!

Energia din surse regenerabile a devenit în ultimii ani un necesar imperativ. Sursele energiei verzi sunt diverse dar cele mai importante și mai viabile provin din energia hidro, energia eoliană și energia solară. Aceste surse au un impact minim asupra naturii datorită amprentei mici de carbon. În țara noastră energia regenerabilă a început să se producă mai intensiv în ultimii 10 ani. Diferitele programe guvernamentale au deschis calea investitorilor pentru a oferi o alternativă viabilă și sănătoasă la energia produsă cu combustibil fosil.
La nivel de Uniune Europeană se dorește decarbonizarea cât mai rapidă, fiind esențial pentru atingerea obiectivelor tuturor statelor membre în domeniul protejării mediului. Pactul European “Green Deal” din 2019 prevede acordarea unui statut prioritar eficienței energetice și dezvoltarea unui sector energetic bazat în mare parte pe surse regenerabile. Până în 2023, toate statele membre ale UE trebuie să își actualizeze planurile naționale privind energia și clima, pentru a reflecta noile ambiții din domeniu. Până în 2030, planul liderilor europeni este de reducere la jumătate a emisiilor de gaze cu efect de seră, iar până în 2050 eliminarea lor în proporție de 100%. Toate aceste decizii vor avea ca și consecință directă închiderea multor termocentrale (care depășesc normele de emisii de dioxid de carbon). Acest lucru va duce automat la creșterea prețurilor, care deja în România au o tendință ascendentă în ultimii ani.

Prețul unui MWh de energie activă a crescut cu 65% în perioada 2016 – 2019. Extinderea producției de energie regenerabilă se confruntă cu bariere majore în Europa, în special din cauza costului ridicat al capitalului în avans și a perioadei lungi de rambursare. Se întâmplă atât în țările în curs de dezvoltare, cât și în cele industrializate. Acest lucru este valabil mai ales pentru sistemele fotovoltaice distribuite (rezidențiale și comerciale), a căror creștere a depins  în mare măsură de stimulentele guvernamentale puternice.

În România, producția unui kWh de energie electrică generează 265g de dioxid de carbon(CO2). Cu o instalație fotovoltaică de 100 kWp se pot elimina într-un an 31,8 Tone de CO2. Avantajele implementării unui sistem fotovoltaic sunt multiple:

  • Spații de obicei nefolosite (acoperisul cladirilor) care pot avea o utilitate în transformarea unei surse de venit;
  • Oferirea unei siguranțe în ceea ce privește controlul asupra producției de energie electrică.

Prețul energiei electrice convenționale va crește în viitor si vom fi nevoiti sa ne aliniem cu restul Europei, dar lumina solară este oferită de soare și va fi mereu disponibilă fără costuri suplimentare. Astfel, economia pe care o veți face la factură de energie va fi din ce în ce mai mare de-a lungul anilor. Panourile fotovoltaice au o durată de viață foarte lungă, producătorii garantează că după 30 de ani ele vor oferi cel puțin 80% din eficiența pe care o aveau în prima zi de funcționare. România se află într-o zonă cu potențial solar foarte bun, avand aproximativ 210 zile însorite pe an. Astfel, cu o instalație de 100 kWp (222 de panouri) se pot produce 120 de MWh / an. 

beneficiile naturii

De ce să alegi energia produsă cu ajutorul panourilor solare?

Amprentă CO2 minimă

Panourile solare au un efect minim asupra naturii, ele folosind lumina soarelui pentru a produce energie electrică.

Facturi la energie reduse

Dimensionat corect un sistem fotovoltaic îți poate reduce valoarea facturilor la energia electrică substațial.

Cresc valoarea afacerii tale

Investind într-un sistem fotovoltaic valoare afacerii tale crește

Durată de exploatare mare

Panourile solare au o durată de exploatare de până la 30 de ani.

Versatilitate

Orice kit fotovoltaic poate fi customizat în funcție de cerințele și nevoile clientului

Programe guvernamentale

În ultimii ani statul român și Comisia Europeană au acordat fonduri pentru instalarea și exploatarea sistemelor fotovoltaice.

WHO WE ARE

Our Company Sees a World without Waste

We have been destroying the forests for whatever reasons for many years. Forests that work much like our lungs It is a long established fact that a reader.
Development
Web Designer 90%
Design
Web Designer 80%
Marketing
Web Designer 70%

Dorești să instalezi un sistem fotovoltaic?

Echipa noastră de ingineri specialiști te vor ghida în alegerea soluției potrivite pentru tine.

fii verde!

Energia de care ai nevoie

HIDROCENTRALELE PORȚILE DE FIER

HIDROCENTRALELE PORȚILE DE FIER

Sunt cele mai mari producătoare de energie regenerabilă din România și produc energie verde prin trecerea apei Dunării prin niște turbine speciale.
Parc de eoliene

Parc de eoliene

România este poziționată ideal din punct de vedere necesar de vânt pentru turbinele eoliene. Astfel mai multe parcuri au fost dezvoltate în ultimi ani în zonele de deal. Au o eficiență ridicată dacă ne găndim că energia produsă de 240 de eoliene poate să alimenteze peste 500 mii de gospodării, timp de un an de zile.
Parc fotovoltaic

Parc fotovoltaic

Versatilitatea panourilor fotovoltaice oferă un avantaj în ceea ce privește montarea de sisteme fotovoltaice.
Sistem fotovoltaic rezidențial

Sistem fotovoltaic rezidențial

Datorită programelor guvernamentale sistemele fotovoltaice au devenit mult mai accesibile atât persoanelor fizice cât și celor juridice